úterý 16. května 2017

16-05-2017

Co když všechny naše ambice v životě (a nemusí to být ten, o kterém si snil jako malé dítě) se pomalu rozplývají. Svůj osud si určuješ sám, takový jaký jsi, jsou tvá rozhodnutí. Tak se nediv. Nediv se, že je ti zle, když sám trávíš život sobě. Osobně i slovně.

..

Jsme mládež digitální, stokrát řečeno již bylo, co jsme. A co bylo. Jsme havěť s vyvěšenou hlavou, nacucáváme každodenní nepostradatelnou nudu. Kdo kde, kdo s kým, kdo ne a kdo co. Důležitější snad jen dotáhnout to na trojciferné číslo. Pak jsi někdo.

..

Realita není tvoje první velká láska, nedá ti sladké pohlazení, ani tě neosouloží. Ta s tebou vyjebe. Jako ona, ta doživotní láska, když taky jednou skončila. V obou případech nejde zůstat ležet, nenech se obrůst mechem, když tvoje mysl dychtí. Tvá duše prosí o trochu snahy. Vezmi smutky v podpaží a nakroč přes vlhkou půdu vstříc neznámu.

..

Obávám se, že byl jsem stvořena pro stereotyp. Moje maličkost není semnou v rozporu jen tehdy, když je vše šedé a monotónní. Opovážlivě vystrkuji hlavu z jednotvárného utrpení. Zkouším, co vydržím. Kdy už se konečně zblázním? Nesedám si na stejné místo a je to zvláštní. Nejím v tom samém bistru a jídlo je lepší. Své koutky nedůvěřivě pozvednu k nebi a lidé se zdají být pro jednou lidmi – ne všichni, ale i tak jsou milí. Můj stereotyp byl smutný. Opojená touto lehkou drogou procházím 
ulicemi nasávajíc dne, pro mne stvořený. Život sám ve mně je. Je krásný.

..


Suicidální holčička nesoucí své zpustošené tělo, ne však pěstmi mladých můžu, nýbrž jejich slovy, jejich činy. Jejich údy. Míjící přítomnost okamžiku jde těsně u kraje silnice a sbírá kousky odvahy, co pohodili ostatní, ty suicidální holčičky. Ještě malý krůček a jsi v ráji zapomnění. Svou duši o tolik více zraněnou než její tělo bylo, rozhodla se ponechat si a raději zanechat odkaz. Jen malý, lehce krvavý, však velice symbolický. Ten na jejím zápěstí. 

..

Vroucně svíráš svého chráněnce v pažích, ve kterých jsi pochovala nespočet prohnilých světů. Jistěže nemá význam předstírat svou nevinu. Je v tom pravda, jako ta ve víně. Jako ta v extázi. Je to přenosná nemoc, co chytila jsi jako mládě. Zvědavé a příliš zbrklé, zatoužila jsi po nerovném boji. Dětské pusinky vystřídaly facky, mírný projev emocí po skončení aktu ti nebyl dost. Chtěla jsi lásku, ale zapomněla jsi milovat. Od jednoho k druhému jsi chodila se srdcem schovaném v dlani, doufala jsi, že vyléčíš bezvýznamnost. 

Žádné komentáře:

Okomentovat